Borstgids: 45 feiten over twee argumenten

31 maart – Vrouwenborstdag! De wetenschappelijke wereld haastte zich op ons verzoek om de kwestie te bestuderen. De weinigen die terugkeerden, vertelden ons veel interessante dingen..

Wetenschappers van de Universiteit van Cincinnati (Ohio, VS) hebben berekend dat het gemiddelde gewicht van een vrouwelijke borst ongeveer 400 gram is. Siliconen werden voorzichtig uit de beugels gehaald en uiteraard buiten de berekeningen gehouden.

Elke kilo die een vrouw wint, verhoogt haar borstgewicht met 20 gram en vice versa. Voedingsdeskundigen – aan de galg!

Kunstborsten werden in het midden van de 19e eeuw uitgevonden door de Fransen. Vrouwen die niet tevreden waren met hun borsten, werden geïmplanteerd met dierlijk vet, was of paraffine. Maar de vreugde was vaak van korte duur: veel slachtoffers van de upgrade stierven aan peritonitis.

Bij 80% van de vrouwen is de ene borst (meestal de linker) groter dan de andere.

Volgens wetenschappers van het California Cancer Center vindt er onder invloed van fyto-oestrogenen – stoffen die in planten en, je zult verrast zijn, in bier – actieve groei van borstweefsel plaats. Dus, in tegenstelling tot de populaire mythe, moet je je meisje met platte borst niet voeden met koolkoppen (het is gemakkelijker om ze meteen in de neklijn te duwen), maar met lijnzaad, linzen, ongekiemde tarwe, bonen, hop en sojabonen. Maar luister naar de woorden van de gynaecoloog-endocrinoloog en mammoloog Aksamitovy V.P .: “Fyto-oestrogenen geven het meisje echt een vrouwelijker uiterlijk, maar ze moeten voorzichtig worden genomen, onder toezicht van een endocrinoloog, omdat ze borstkanker kunnen veroorzaken.”.

Hoe groter de borstomvang, hoe hoger het niveau van intellectuele ontwikkeling van een vrouw. De verantwoordelijkheid voor deze gewaagde verklaring werd in 2003 opgeëist door een groep Amerikaanse sociologen uit Chicago onder leiding van Dr. Yvonne Rossdale. Ze classificeerden 1200 vrouwen naar borstomvang: kleinste (A), kleinste (B), medium (C), groot (D), zeer groot (E, F, etc.), en testten ze vervolgens op IQ. Dr. Rossdale stelt dat meisjes met maten en groter 10 punten slimmer zijn dan hun toch al complexe rivalen met maat A en B. Meisjes met maat C hebben 3-4 punten voorsprong op vrouwen met A en B.

De kist bestaat uit 15-20 lobben klierweefsel, samen lijken ze op een tros druiven. De melkklieren hebben hun eigen melkkanaalopening aan het oppervlak van de tepel en zijn omgeven door vezelig (bindweefsel) en vetweefsel. Deze laatste beslaat 97% van de vrouwelijke borst. Zij is het die het zachtheid en vorm geeft..

In Japan werd de afwezigheid van borsten vele honderden jaren beschouwd als een symbool van vrouwelijkheid en schoonheid. Om de vormen te verbergen, sleepten de Japanse vrouwen hun buste met een canvas. Nu zijn stereotypen veranderd: nu zijn de Japanners gek op enorme borsten, vooral als het wordt gecombineerd met een schooluniform en het woord “hentai”.

De borsten van vrouwen worden een week voor de menstruatie iets groter.

Polymastia – de aanwezigheid van bijkomende borstklieren – is zeldzaam maar niet uniek. De moeder van de Romeinse keizer Caracalla Julia Mamea en de tweede vrouw van Henry XVIII Anne Boleyn hadden elk drie borstklieren, een inwoner van Marseille, Madame Ventre, had een extra borst op haar dij.

Een vrouw kan een orgasme bereiken door haar borsten te strelen. Fysiologen hebben bewezen dat irritatie van het weefsel onder de tepels van vrouwenborsten samentrekking van de baarmoederspieren kan veroorzaken en daardoor een meisje tot een orgasme kan brengen. Dit werkt bij ongeveer 8% van de vrouwen..

De vrouwelijke borst bevat geen spierweefsel. Helemaal. Anders zouden professionele bodybuilders natuurlijk een veel populairder cultureel fenomeen zijn..

Kevin Connor