De aard van seksuele apathie en het pad naar ontwaken

Als een man twintig is, lijken veertigjarigen hem respectabele mensen. Op zijn veertigste verheugt hij zich: tot vijftig nog een hele tien jaar.

Maar zelfs deze jaren zullen voorbijgaan met de snelheid van een superliner. Maar ik wil nog steeds ontspannen, me jong voelen, een golf van kracht en verlangen voelen als ik naar een mooi meisje kijk. Ik wil een volwaardige, vermoeiende en aangename seks voor lichaam en ziel. Net als toen je jong was. Toen hij vanaf de eerste aanraking oplichtte, was hij maar voor één ding bang: van tevoren naar de finish komen.

Dokter, ik heb dit.

Deskundigen zeggen dat bijna de helft van Europa momenteel in de ban is van een epidemie van seksuele apathie. In Duitsland verklaart een derde van de mannen homoseksueel te zijn, nog een derde is impotent en de rest heeft geen zin om met een vrouw naar bed te gaan. Maar in dit land, slechts 25 jaar geleden, klaagde slechts 8 procent van de vrouwen en 4 procent van de mannen over seksuele apathie. Tegenwoordig heeft slechts de helft van de gehuwde paren niet meer dan vier keer per week intiem contact. De tweede helft is nog zeldzamer. En niet alleen echtgenoten die meer dan een dozijn jaar hebben geleefd, maar ook jong.

Welke redenen proberen experts dit feit niet uit te leggen! En de echo van de te stormachtige golf van vrije liefde die toesloeg in de jaren zeventig
naar Europa en waar zelfs het gevaar van aids niet kon stoppen, en feminisme, waardoor een man eenvoudigweg niet weet hoe hij zich met een vrouw moet gedragen, zodat ze hem niet van seksuele intimidatie beschuldigt. Er is echter een wetenschappelijk feit: een rustig en comfortabel leven vermindert de productie van het mannelijke hormoon testosteron en de sterkere seks wordt vrouwelijker..

Volgens deskundigen begint meer dan 70 procent van de mannen na 40 jaar problemen met potentie te krijgen. Als er geen urologische redenen zijn, moet u contact opnemen met een androloog, het is nuttig en raadpleeg een psycholoog, aangezien impotentie in de regel in 80 procent van de gevallen psychologisch van aard is. Je hebt het jezelf bijgebracht. En vaak is het gebaseerd op een wirwar van psychologische problemen, en alleen een dokter kan een uitweg vinden..

Hoe jong waren we

In zijn jeugd domineert de fysiologie bij een man. Hij ziet een mooie vrouw voor zich, en het maakt hem niet uit wat voor gevoelens hij voor haar heeft, hij wil haar gewoon. Met de leeftijd komt het psycho-emotionele begin naar voren. Zo niet, dan weigert het lichaam te reageren..

Wijze oudere vrouwen zijn zich er terdege van bewust dat ze niet langer in staat zijn om ontzag te zaaien in het hart (en het lichaam) van een echtgenoot en wachten deze periode rustig af. Als kinderen en familie belangrijk zijn voor een man, dan zal het huwelijk zeker bewaard blijven. Amerikaanse sekstherapeut Helen Singer Kaplan in het boek "Seksuele therapie" benadrukt dat sommige vrouwen de echtgenoot zelfs aanmoedigen om het verlies aan activiteit te verwerken. Anders vindt hij tenslotte een andere – een mooie en geschikte vrouw voor hem. De potentie kan ook simpelweg afnemen door ongelijke opwinding. In dit geval moet de vrouw aandacht besteden aan haar fysieke aantrekkelijkheid en moeten beide partijen mogelijk op zoek gaan naar meer opwindende methoden van intimiteit..

Soms beschouwen zeer jonge mensen zichzelf ook als machteloos. Vooral pasgetrouwden. Maar hoogstwaarschijnlijk is dit een valse impotentie. De opwinding tijdens de eerste geslachtsgemeenschap is soms zo sterk dat het bij elke nieuwe poging de geest van een jonge echtgenoot kan overheersen. Dit gebeurt vrij vaak vanwege de natuurlijke overexcitatie van het zenuwstelsel: het afweermechanisme van het lichaam wordt ingeschakeld, er treedt remming op en de man faalt. Daarom heel

het is belangrijk om je psychologisch aan te passen. En onthoud: in de regel is er geen echte impotentie op de leeftijd van 20-25 jaar.

Seks zonder liefde? Dit is de straf!

Hier is het advies van de psycholoog voor degenen die zich haastten om zichzelf impotent te schrijven:

-seks zonder liefde is verwoestend. Als u na een drukke dag besluit om bij te ontspannen "een meisje", wees dan niet verbaasd als u faalt. Alleen seks met liefde maakt iemand gelukkig en vervuld. Anders verzwakt het;

-denk niet dat liefde één en voor altijd is. De behoefte aan liefde leeft voortdurend in een persoon, maar in zeer weinige gevallen neemt het af met de leeftijd;

-vind aanvaardbare vormen die de behoefte aan liefde zullen bevredigen. Sta jezelf toe om te voelen, aarzel niet om ze in woorden uit te drukken. Gebrek aan vocalisatie van gevoelens is een ernstige psychische stoornis.

Dat seks ons leven verrijkt, is een axioma. Evenals het feit dat alle leeftijden aan hem onderworpen zijn. Maar kennis moet ook met ervaring komen. En in het bijzonder het feit dat u, ongeacht uw leeftijd, uzelf geen pijn hoeft te doen. Als je wilt, kun je het doen. Alles hangt af van jou. Vaardigheid, liefkozingen, woorden, extreme ontspanning, comfortabele omstandigheden – en je zult weer bovenop gelukzaligheid zitten.

Liefde voor je vrouw kan uitgroeien tot vriendschap, begrip, harmonie, maar het verlangen naar seks zal blijven, want het is als honger: als je geen ontbijt hebt gehad, zul je ’s avonds zeker honger hebben. Het is dan ook geen toeval dat zo vaak respectabele (naar leeftijd) mannen naar meisjes kijken. Het is niet ongebruikelijk dat jonge vrouwen scheiden van leeftijdsgenoten, trouwen met mannen die twee keer zo oud zijn als zij – en gelukkig zijn.

Maar als je in een man een seconde wilt ontwaken, en als je wilt, een derde jeugd, dan is een vrouw die al tientallen jaren bij hem woont ook in staat. Je moet het gewoon willen en in jezelf geloven. Jong worden. Gooi chagrijnigheid weg, vergeet slordigheid, onthoud ontspannenheid, lichtheid. Het is trouwens gemakkelijker voor een vrouw om dit te doen dan een nieuwe vriendin. Ze kent tenslotte alle sterke en zwakke punten van haar metgezel. Lof, steun, hulp, breng aan dat hij bij niemand zo goed kan zijn als bij haar, die alles zal begrijpen, alles vergeven, altijd helpen. Vergeet verlegenheid, leeftijd, het dagelijks leven – en onthoud warmte, het verlangen om plezier, plezier, vreugde, een nieuw gevoel te geven. Het is noodzakelijk om samen het seksuele zelfvertrouwen van de man te vergroten: hij doet het voornamelijk met een seksuele techniek, zij doet het met oprechte complimenten en een manifestatie van wederzijdse gevoelens.

Veel vrouwen denken dat seks tijdens de menopauze onnatuurlijk is. En ze overtuigen hun echtgenoten hiervan, die op dezelfde manier beginnen te denken. Anderen, die deze periode zijn binnengegaan, beginnen hun echtgenoten de schuld te geven van passiviteit, terwijl ze zich seksueel jong voelen. Immers, als ze eerder, bang om zwanger te worden, probeerden intimiteit te vermijden en hun echtgenoten in dit opzicht beperkten, nu ze ontspannen zijn, willen ze zelf intieme relaties. Maar echtgenoten gedragen zich uit gewoonte kalm! Wees niet boos, het kan nog steeds in orde zijn. Het belangrijkste is om te begrijpen dat ze allebei actief moeten zijn..

Het is de rol van de vrouw om haar eigen sexappeal te vergroten en ervoor te zorgen dat elke aflevering aangename associaties met de echtgenoot achterlaat. Omdat een man die zelfverzekerd en trots is op zijn seksuele succes, later met voldoende potentie seksuele opwinding zal vinden. Maar zorgen en ongerustheid zullen later zeker een negatieve invloed hebben op zijn seksuele opwinding..

Waarschijnlijk het grootste probleem, schrijft in zijn boek "De kunst van het huwelijk" John Eigenlob, komt voort uit een vrouw die geen sensuele verlangens heeft. Dit maakt de man koude rillingen, bezorgt hem onaangename gevoelens als angst (als hij altijd geïnteresseerd zou zijn in de vraag of zijn poging op weigering zal stuiten), onzekerheid, dreiging van liefde, schuld (als hij twijfelt aan de legitimiteit van zijn daden) en vele anderen. Al deze emotionele verwarring verzwakt de potentie, zelfs als de vrouw hartstochtelijk hunkert naar intimiteit. En beiden lijden.

Daarom hebben die vrouwen volkomen gelijk, vervolgt John Eigenlob, die, zelfs zonder speciale verlangens te ervaren, graag probeert hun partner een seksuele dienst te verlenen. Ze begrijpen het belang van dit moment. Dit respect is vooral belangrijk als een man emotioneel geremd is..

Vertrouwen is een grote kracht

Een man moet seksueel zelfverzekerd zijn. Twijfels over zijn capaciteiten, zijn waarde als seksuele partner, bekoelen zijn enthousiasme gemakkelijk. Dat is de reden waarom de constant verlangende vrouw een toename van zijn potentie veroorzaakt. En haar zachte woorden en liefkozingen zullen ongetwijfeld zijn mannelijke kracht vergroten. Natuurlijk zal een man die zijn partner tot een orgasme heeft gebracht, zijn seksuele prestatie opmerken, zelfs zonder complimenten. Maar ze doen ook geen pijn. Complimenten worden nog belangrijker als een man zijn best deed, maar om de een of andere reden geen reactie opriep. Toch waarschuwt John Eigenlob: complimenten mogen niet nep of overdreven zijn, maar oprecht.

Het is beter om een ​​item te kiezen dat uw echtgenoot trots zal maken (bijvoorbeeld: "Je houdt jezelf vast de hele nacht alert") in plaats van zijn niet-bestaande prestaties buitensporig te prijzen. De intimiteit van seksueel bewustzijn zorgt voor veel minder misleiding dan de meeste mensen denken..

Kevin Connor