Hoeveel keer per week seks hebben en waarom zou een man naar het badhuis moeten gaan. Antwoorden van de uroloog op “ongemakkelijke vragen

De eerste plaats van de ongemakkelijke vragen voor de uroloog wordt ingenomen door vragen over potentie. Dit is waar?

De pool van mannen die naar het eerste consult komt, is nogal verlegen in het uiten van hun klachten. Als we een gesprek voeren, de reden achterhalen, doelbewust vragen stellen, komen we tot de bodem. Als een man komt voor een kort consult van 12-15 minuten in een reguliere kliniek, voor een poliklinische afspraak, is dit in principe onmogelijk..

Deze ziekte treft ook jongere mannen.?

Als we eerder serieus hebben nagedacht over klachten over een dergelijk plan bij mannen ouder dan 40-45 jaar, wordt dit probleem nu jonger..

Op welke leeftijd kunnen deze problemen worden toegeschreven aan het natuurlijke verouderingsproces??

Een man is vruchtbaar tot het einde van zijn dagen en behoudt zijn gezondheid en libido – dit is een van de belangrijke taken, samen met het behoud van de fysiologische functies van een man. Daarom is er geen leeftijdsbarrière voor en na, daarom is het bij het optreden van klachten noodzakelijk om zo snel mogelijk een arts te raadplegen, omdat het probleem niet alleen fysiologisch, maar ook psycho-emotioneel kan zijn..

Zijn er aanbevelingen met betrekking tot het intieme leven?

Voor elke persoon is dit een kwestie van individualiteit, dergelijke criteria zijn er niet. Er is bijvoorbeeld een bepaald ritme van geslachtsgemeenschap op het moment dat een persoon van plan is zwanger te worden, zodat de concentratie van het sperma het meest optimaal is, dergelijke periodes bestaan ​​- dit is ongeveer eens in de drie dagen, dat wil zeggen tweemaal per week.

En voor de gezondheid?

En voor de gezondheid – het is nog steeds elke dag.

Er zijn twee van dergelijke mythen – die je niet kunt tolereren en “blijf niet op de kou zitten”. Eerlijk?

Eerlijk genoeg is het niet nodig om de drang te verdragen en te onderdrukken. Maar als er een probleem is met frequent urineren, dat het leven en de kwaliteit van professionele taken verstoort, dan is preventief of eerder plassen, zoals ze zeggen, schadelijk. De blaas moet zijn capaciteit behouden, moet oefenen.

Is het waar dat adenoom een ​​probleem is dat vroeg of laat elke man zal treffen??

Dit probleem zal waarschijnlijk onvermijdelijk optreden in de leeftijd van 50 jaar en ouder. Maar niet elk adenoom hoeft te worden behandeld en nog meer geopereerd. Volgens Amerikaanse en Europese auteurs worden operaties in 5-7% van de gevallen uitgevoerd, in ons land daarentegen is het percentage operaties hoog vanwege de late beroepsmogelijkheid.

Adenoom kan kanker worden?

Ja, vergroting van de prostaatklier is een adenoom, het kan worden gecombineerd met prostatitis, dat wil zeggen, prostatitis kan in een adenoom voorkomen, naast al het andere kan er ook kanker zijn. Dit zijn verschillende zones van de prostaatklier waarin deze of gene ziekte wordt gevormd..

En de overgang van een veilige fase naar een gevaarlijke – een persoon kan voelen?

Geen symptomen.

Dat wil zeggen, de enige manier om het te begrijpen, is door regelmatig naar een afspraak te gaan.?

Een keer per jaar voor vijftigplussers. Voor jongeren minimaal eens in de 2-3 jaar of als er symptomen zijn.

Bij terugkeer naar een chirurgische behandeling wordt dit vaak geassocieerd met de noodzaak om naar het ziekenhuis te gaan. Nogmaals, mannen houden echt niet van het ziekenhuis..

Ik ben het ermee eens dat mannen niet zo van ziekenhuizen houden, aarzelen om hun probleem voor één persoon voor te leggen, als ze bijvoorbeeld naar de kliniek komen voor een afspraak, worden ze gestuurd voor een echografie, en dit alles wordt daar herhaald. En hij denkt al “mijn God, de hele stad kent mijn probleem al.” We moeten hem motiveren en met hem praten als een patiënt-vriend..

Wat is een vervangend technologisch ziekenhuis?

Ons dagziekenhuis gaat niet alleen uit van conservatieve behandeling, maar de focus ligt op minimaal invasieve technologie, die wordt uitgevoerd door natuurlijke openingen, dit zijn diagnostische biopsieën met vermoedelijke oncologische factoren, röntgenonderzoeken, multispirale computertomografie, intraveneuze urografie. Dat wil zeggen, dergelijke onderzoeksmethoden, wanneer een persoon eerder minstens vier dagen in een ziekenhuis was opgenomen. Nu brengt iemand geen dag door in een ziekenhuis, hij komt en krijgt een dienst.

Waarom maat zo belangrijk is voor mannen?

Ja, en ze komen. Je stelt vragen: wie is er niet tevreden met wie, en op dit moment waarschijnlijk moet je multidisciplinair samenwerken met een andere specialist, bijvoorbeeld een psycholoog. Over het algemeen kun je iemand misschien aanraden om gewoon naar het badhuis te gaan..

De volledige editie van het Personal Opinion-programma kan hier worden bekeken.

Kevin Connor