Impotentie (erectiestoornissen)

Impotentie of verminderde potentie is het onvermogen om een ​​erectie te krijgen en (of) te behouden die voldoende is voor geslachtsgemeenschap. Impotentie is een vrij veel voorkomende aandoening bij mannen, in Rusland ondervindt elke derde man na veertig jaar periodiek problemen met potentie.

De redenen voor de ontwikkeling van impotentie

Velen geloven dat de hoofdoorzaak van erectieproblemen (potentie) een psychologische factor is, maar in de meeste gevallen is dit niet het geval. Heel vaak is de oorzaak van een zwakke erectie of gebrek aan erectie een ziekte. En dit is niet noodzakelijk een urologische ziekte of infectie. De oorzaak kan een vaatziekte, diabetes, zenuwaandoeningen, trauma of hormonale aandoeningen zijn.

Voor een nauwkeurige diagnose en een competente behandeling is het altijd nodig om contact op te nemen met een gekwalificeerde uroloog.

Manifestaties van erectiestoornissen:

  • de erectie is onvoldoende voor geslachtsgemeenschap
  • het verdwijnen van een erectie tijdens geslachtsgemeenschap
  • volledig gebrek aan erectie

Hoe gebeurde dit

De penis bevat twee cilindrische formaties met een sponsachtige structuur – de corpora cavernosa. Bij seksuele opwinding leiden zenuwimpulsen tot een zevenvoudige toename van de bloedstroom naar de corpora cavernosa, vergeleken met een rusttoestand. Deze doorbloeding veroorzaakt een toename van het volume van het sponsachtige weefsel en dientengevolge een toename van de grootte en spanning van de penis. Voortdurende seksuele stimulatie en opwinding houdt de bloedstroom in stand, waardoor spanning ontstaat.

Na ejaculatie (ejaculatie) of wanneer seksuele stimulatie stopt, stroomt er bloed uit het sponsachtige weefsel en keert de penis terug naar zijn normale grootte en vorm.

Elke overtreding van een van deze mechanismen of het delicate evenwicht daartussen leidt tot de ontwikkeling van erectiestoornissen..

Tot voor kort werden psychische problemen beschouwd als de meest voorkomende oorzaak van ED. Het is nu bewezen dat de belangrijkste oorzaak van deze aandoeningen organische ziekten zijn..

Kevin Connor