Liefde op afstand: voor- en nadelen

Als twee mensen van elkaar houden, is het normaal dat ze altijd samen willen zijn, elkaar willen zien en horen en elkaar willen aanraken, en soms kan zelfs een korte scheiding pijnlijk zijn..

Maar het leven is een onvoorspelbaar iets, en soms ontwikkelen de omstandigheden zich zodanig dat geliefden de test van scheiding moeten doorstaan.

De redenen kunnen verschillen: hij vertrekt om een ​​opleiding te volgen of om geld te verdienen voor je gemeenschappelijke huis, je wordt gedwongen te vertrekken om voor een ziek familielid te zorgen, of in eerste instantie woon je in verschillende steden. Liefhebben en niet samen kunnen leven is een moeilijke test voor twee, en niet iedereen kan er tegen.

Liefde in de verte: nadelen

Het grootste nadeel van liefde op afstand is dat de geliefde er lijkt te zijn, en tegelijkertijd is hij er niet. Het is een heel vreemd gevoel om samen te zijn, maar tegelijkertijd om in verschillende steden of zelfs landen te wonen, vooral als je elkaar daarvoor elke dag zag..

Samenwonen geeft veel voordelen en legt bepaalde verplichtingen op, je went eraan om op elkaar te vertrouwen, om alles samen te beslissen, om zowel het slechte als het goede in elkaars leven te delen. En in die zin lijkt scheiding enigszins op het verbreken van een relatie – in beide gevallen moet je dat ook doen
leer opnieuw om alleen te leven: kook alleen voor jezelf (of leer gewoon koken), val alleen in slaap, ga naar de film, theaters en ontmoet vrienden als eenling.

Als de scheiding lang is, kan soms zelfs de illusie ontstaan ​​dat je inderdaad een eenling bent, hoewel dit nog steeds niet zo is.

Bovendien, als je lange tijd gescheiden leeft, vergeet je hoe het is om samen te leven, en begin je je partner en je relatie te idealiseren, met als resultaat dat de ontmoeting in teleurstelling kan veranderen..

En het is natuurlijk erg moeilijk om het gebrek aan seks te verdragen, of liever, zelfs het onvermogen om de liefde met je man te bedrijven. En het maakt je gek: er is liefde, er is een man, maar er is geen seks, en dit is wat vaak de reden wordt om vals te spelen..

Het moeilijkste is voor degene die blijft wachten – voor hem is het enige dat is veranderd, dat er geen geliefde in de buurt is. En degene die vertrekt, begint in feite een nieuw leven – op een nieuwe plek verwerft hij nieuwe connecties, nieuwe hobby’s, nieuwe vrienden.

Prioriteiten, doelen en soms zelfs karakter veranderen ook. De meest typische situatie voor Rusland is wanneer een man vertrekt om in Moskou of een andere metropool te werken en zijn geliefde in zijn geboorteplaats achterlaat..

Eerst corresponderen ze en bellen ze terug, en dan begint een man, die het leven in een grote stad heeft geproefd, zijn vorige leven met minachting te behandelen, waarmee zijn voormalige minnaar nu wordt geassocieerd..

Als de scheiding lang duurt en er geen manier is om elkaar te ontmoeten, komt de relatie soms gewoon op niets uit – het is onmogelijk om altijd in het verleden te leven. Het echte leven, dat hier en nu gebeurt, is vaak veel interessanter..

Het is erg moeilijk om interesse te houden, duizenden kilometers van elkaar verwijderd, en slechts enkelen slagen erin om de liefde te behouden.

Liefde op afstand: op zoek naar de profs

Langeafstandsrelaties zijn lastig en in de meeste gevallen gedoemd te mislukken, maar ze zijn nog steeds mogelijk. De beste overlevingskans voor dergelijke liefde is wanneer de scheidingsperiode duidelijk is gedefinieerd en je de gelegenheid hebt om elkaar van tijd tot tijd te zien..

Dan heeft de relatie zowel een stimulans als een regelmatige oplading in de vorm van zeldzame, maar ontmoetingen. Je hebt gemerkt dat wanneer je met een man naast elkaar leeft, je gevoelens een beetje afgestompt zijn.,
Top Nieuws

zelfs als je heel goed samen bent, maar het is de moeite waard om in ieder geval voor een korte tijd afscheid te nemen, en de passie laait op met hernieuwde kracht.

Elke nieuwe ontmoeting na een scheiding is als een nieuwe huwelijksreis, en daten en seks is bijna als de eerste keer. En dat is een van de voordelen van liefhebben op afstand.

Hebben "pseudo-eenzaamheid", ontstaan ​​wanneer je los van je geliefde leeft, zijn er ook voordelen – gratis avonden en weekenden kunnen worden besteed aan zelfverbetering, aan een carrière, om iets te leren waar je al lang van hebt gedroomd, maar waar je niet genoeg tijd voor had.

Wees er zeker van – uw geliefde zal het waarderen. En integendeel, al je vrije tijd besteden aan lijden en nadenken over hoe slecht je je voelt zonder dit is een zekere manier om het kwijt te raken. Het blijkt tenslotte dat hij in het heden leeft, en jij bent met hem bevroren in je verleden..

Gedurende zijn hele leven ontwikkelt een persoon zich, groeit hij als persoon en verandert hij, en het is ongelooflijk interessant om naar dit proces te kijken, vooral als het om een ​​geliefde gaat.

Als je samenwoont, vinden deze veranderingen geleidelijk plaats en merk je ze niet altijd op, en als er zelden ontmoetingen zijn, zie je veel meer, door het oude beeld dat in je herinneringen is achtergelaten te vergelijken met het nieuwe. Ja, je zult merken dat hij meer rimpels heeft, maar hij werd ook zelfverzekerder, vastberadener..

Bovendien worden sommige dingen alleen van een afstand gezien – u kunt veel over uw partner leren dat u nog nooit eerder wist. Je dacht dat hij volkomen onromantisch was, en hij begon lange liefdesbrieven aan je te schrijven. Je dacht dat hij niet koppig genoeg was in het bereiken van zijn doelen, maar toen hij bij je in de buurt wilde zijn, was hij in staat om schijnbaar onoverkomelijke obstakels te overwinnen en in ieder geval het weekend bij je uit te komen. Ja, afstand kan liefde vernietigen, maar soms helpt scheiding je te begrijpen hoeveel je van elkaar houdt..

Liefde op afstand: hoe je gevoelens kunt bewaren?

Archimedes zei dat liefde een stelling is die elke dag moet worden bewezen, en in het geval van liefde op afstand is dit meer waar dan ooit. Wees niet ontmoedigd als je een tijdje uit elkaar moet wonen, maar onthoud – om de relatie te behouden, zul je moeite moeten doen.

Communiceer zoveel mogelijk

Omstandigheden kunnen u verhinderen om samen te wonen, maar niets kan u verhinderen om te communiceren. Telefoon, e-mail, ICQ, skype – liefhebbers van tegenwoordig hebben veel mogelijkheden om in ieder geval virtueel dichtbij te zijn.

Maar dit betekent niet dat alle gesprekken alleen moeten worden gereduceerd tot hoe slecht je je voelt zonder elkaar en hoeveel je mist. Vertel en vraag naar nieuwe dingen die zijn gebeurd, over nieuwe hobby’s, vrienden en ervaringen.

Niet alleen afstand vernietigt liefde, maar ook het gebrek aan contactpunten, dus als je geliefde nieuwe interesses heeft, zorg er dan voor dat je hem steunt, en ook als je ze kunt delen.

Elkaar vertrouwen

Heel vaak vallen langeafstandsrelaties uit elkaar, niet vanwege het onvermogen om constant samen te zijn, maar vanwege wantrouwen en jaloezie. In plaats van alles in het werk te stellen om de scheiding zo snel mogelijk te beëindigen, beginnen mensen elkaar lastig te vallen met vermoedens van bedrog, en dit leidt natuurlijk niet tot iets goeds..

Leer elkaar te vertrouwen. Verspil geen tijd met zeuren en zoeken naar verdachte signalen, maar geef zelf geen redenen voor jaloezie. Vergeet niet je partner te vertellen dat je hem mist, dat je hem nodig hebt – je moet laten zien dat je gevoelens niet zijn veranderd, en dat hij voor jou nog steeds het heden is, niet het verleden..

Behoud seksuele interesse

Omdat het ver uit elkaar ligt, is het heel gemakkelijk om van geliefden in vrienden te veranderen. Probeer seksuele interesse te behouden, zodat jullie er allebei naar uitkijken elkaar te ontmoeten..

Elk paar heeft zijn eigen grenzen van wat is toegestaan ​​- gebruik alles wat u persoonlijk acceptabel vindt: erotische foto’s, telefoonseks, "naakt" communicatie via webcam, gezamenlijk schrijven van erotische verhalen, etc..

Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, elkaar te plagen, anders wordt de scheiding nog ondraaglijker. Maar aan de vooravond van de ontmoeting is het heel goed mogelijk om elkaar tot in detail te beschrijven wat je gaat doen als je eindelijk in bed ligt..

Plan bijeenkomsten en een gedeelde toekomst

Liefde is wanneer beiden hun best doen om samen te zijn, in plaats van zich bij de situatie neer te leggen in de hoop dat op een dag alles vanzelf zal lukken. U moet concrete plannen hebben voor uw toekomst en een duidelijk idee hebben hoe u deze kunt implementeren..

Maak van elke gelegenheid gebruik om samen te zijn. Als je je vakantie al hebt gebruikt, neem dan minstens een paar dagen op eigen kosten en bezoek je geliefde. Dit mag natuurlijk geen eenzijdig spel zijn..

Als er geen terugkeer is en je ziet dat een persoon niet zozeer ernaar streeft om bij je te zijn, maar alleen je liefde accepteert, dan is dit een reden om te denken: is zo’n relatie nodig??

Liefde op afstand is zeker mogelijk en kan behoorlijk lang duren als het echt ware liefde is, geen passie of genegenheid, en de twee doen hun best om samen te zijn..

Maar als de hoop op een gezamenlijke toekomst sterft, begint ook de liefde te vervagen. Of het verandert in een uitputtende en uitputtende relatie die geen vreugde brengt en de eenzaamheid niet verlicht, maar het onmogelijk maakt om bij iemand anders geluk te vinden..

Kevin Connor