Pedofilie, incest en nog 7 seksuele taboes waar de moderne samenleving tegen vecht

Inhoud

Voorheen zouden we voor dit artikel op de brandstapel zijn gecastreerd! Ontdek waar onze voorouders bang voor waren en waar burgers van verschillende landen nog steeds bang voor zijn.

Je leest, het is gebeurd, een soort historisch werk over hoe arme Liza haar schande verdrinkt in een vijver, of over hoe ongelukkig Abelard is gecastreerd omdat hij een relatie heeft met een ongepaste jongedame, en, rillend in een fauteuil, denk je: ” Heer, wilde mensen, wilde tijd! Het is goed dat het nu niet zo is. “.

Maar als je ernaar kijkt, is het heel goed mogelijk dat dezelfde Abélard, die in onze postseksuele revolutionaire tijd was terechtgekomen, erg in de war zou zijn geweest bij het zien van onze moraal en, na te hebben nagedacht, liever uit zijn XII had willen stappen. eeuw: daar castreer je gewoon.

Omdat we nu niet minder seksuele verboden hebben dan we altijd hebben gehad. We zijn er gewoon zo aan gewend dat we ze als natuurlijk beschouwen. Bovendien zijn er minder beperkingen op de belangrijkste vorm van seksuele contacten – vrijwillige seks tussen volwassen vrouwen en volwassen mannen – dan bijvoorbeeld een paar honderd jaar geleden. Maar over het algemeen wordt de menselijke seksuele vrijheid nog steeds door de samenleving vastgehouden in zeer hechte wanten..

Pedofilie

Ja, dit is de belangrijkste walvis en olifant van moderne seksuele problemen. Seks met minderjarigen is de meest verboden seksuele handeling, waarvoor bijna alle landen van de wereld decennialang naar de gevangenis worden gestuurd. Tegelijkertijd wordt het begrip “meerderheid” zeer ruim geïnterpreteerd. In de meeste Amerikaanse staten is de meerderjarigheid bijvoorbeeld 17 of 18 jaar, en als de partner (of partner) van het ‘kind’ minstens drie jaar ouder is, welkom in de wereld van de geblokte lucht. Onze voorouders, die 18-jarige meisjes beschouwden als overrijpe bruiden en hun dochters gewoonlijk uithuwelijkden op de leeftijd van 12-14 jaar, zouden behoorlijk verrast zijn over deze gang van zaken. De staten zijn niet eens leiders in termen van leeftijdsbeperkingen. In Madagaskar is bijvoorbeeld seks met personen onder de 21 jaar verboden (zij het alleen onwettig), is het Noord-Koreanen verboden er zelfs maar over na te denken tot de leeftijd van 27 jaar (vrouwen onder de 25), en in China zijn de autoriteiten nu en vervolgens eisen van jonge mensen zodat ze hun maagdelijkheid voor minstens een kwart eeuw behouden (dit is echter op geen enkele manier wettelijk vastgelegd).

In Rusland is de meerderjarige leeftijd 16 jaar. Onder druk van het publiek werd de lat onlangs naar deze leeftijd verhoogd, aangezien het in de USSR al was toegestaan ​​om seks te hebben voor 14-jarigen. In Duitsland is het nog steeds mogelijk om op 14-jarige leeftijd seks te hebben met volwassen ooms en tantes. En de Spanjaarden hebben in het algemeen een meerderjarigheid van 13 jaar. Tot nu toe vechten de Spanjaarden min of meer tegen de EEG, die een onmiddellijke stopzetting van deze verontwaardiging eist, met argumenten in de stijl: “Je hebt geen idee hoe onze kinderen snel volwassen worden! Ze hebben al een snor op hun dertiende! ” Het is waar dat het de moeite waard is om te overwegen dat als, bijvoorbeeld, een Amerikaanse staatsburger die in Spanje is een affaire heeft met een schoolmeisje, hij, ongeacht hoe legaal uw acties in Spanje zijn, bid dat hij er thuis niets over te weten komt. Zal worden geplant.

Natuurlijk zou onze hypothetische gast uit het verleden vooral verbaasd zijn over het feit dat niet alleen mannen, maar ook vrouwen gevangen zitten voor seks met minderjarigen. Meer dan duizend dames in de Verenigde Staten zitten nu gevangen vanwege hun liefde voor jonge mannen die bleek zijn met een brandende blik. We zouden hem nauwelijks hebben kunnen uitleggen waarom een ​​vrouw die bezweek aan de pesterijen van een zestienjarige bewonderaar, beschuldigd wordt van dezelfde misdaad als de schurk die een vijfjarig meisje verkrachtte. Veel echte strijders tegen pedofilie merken al op dat de overvloed aan dergelijke absurde gevallen de strijd tegen echte criminelen die jonge kinderen verkrachten, belemmert, aangezien de samenleving al begonnen is programma’s op dit gebied met wantrouwen en spot te behandelen..

Incest

In Rusland kun je incest plegen. Zelfs met mijn grootmoeder, zelfs met mijn grootvader, zelfs met mijn neef, zelfs met de mijne. Dergelijke evenementen zijn op geen enkele manier aanwezig in ons Wetboek van Strafrecht (tenzij natuurlijk alle acteurs volwassenen zijn). Politie-kolonel, docent aan de afdeling Criminalistiek en de Moscow State Open University Yuri Dubyagin gelooft: “Dit komt door het feit dat incestueuze taboes bij onze voorouders nooit te sterk waren, en daarom staat de samenleving erg onverschillig tegenover dit soort evenementen. En aangezien incestueuze relaties, vooral die welke tot de geboorte van kinderen leiden, in het algemeen nogal zeldzaam zijn, kunnen ze op juridisch gebied volledig worden verwaarloosd. ” Maar op sommige plaatsen waren de incestueuze taboes erg sterk, bijvoorbeeld onder de Duitsers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat incest in veel Europese landen, waaronder Duitsland, Ierland, Polen en Zwitserland, als een misdrijf wordt beschouwd..

Lees ook

  • 7 belachelijke theorieën van oude wetenschappers over seks

In Duitsland is er al jaren een schandaal rond de zaak Patrick en Susan Stübing. Zij zijn broers en zussen. Patrick werd in de vroege kinderjaren door een ander gezin geadopteerd en zag zijn zus pas op haar 16e verjaardag. En toen hij elkaar ontmoette, werd hij verliefd, ondanks het feit dat bij het meisje een milde vorm van mentale retardatie werd vastgesteld. Susan beantwoordde haar broer, en nu zijn ze voor het zevende jaar samen, als je de twee jaar meetelt die Patrick achter de tralies doorbracht, veroordeeld voor incest (Susan, als verstandelijk gehandicapt, werd niet berecht). Vrijgelaten keerde Patrick terug naar zijn geliefde, ondanks een nieuwe strafzaak. In de loop der jaren hebben ze vier kinderen gekregen. Helaas zijn drie van de kinderen gehandicapt. Het taboe op nauw verwante huwelijken had immers zeer goede redenen: kinderen in dergelijke verbintenissen worden heel vaak geboren met ernstige pathologieën. Feit is dat meestal dodelijke (beschadigde) genen van een van de ouders tijdens de conceptie worden verplaatst door gezonde allelen van de andere, en bij naaste familieleden is het risico dat beide allelen een ongewenste mutatie dragen tien keer groter dan bij gewone paren..

Openbare seks

Een echtpaar dat zich bezighoudt met allerlei interessante activiteiten op openbare plaatsen in de Verenigde Staten kan tot zes maanden gevangenisstraf krijgen (zelfs als ze het in hun eigen auto of in een toeristentent doen (het precedent “State of Michigan vs. Rikes” , 1989). In Rusland zijn er geen aparte regels over deze kwestie, maar overtreders van de openbare orde kunnen altijd worden vervolgd onder het artikel “Hooliganisme”. Hier is het echter vereist dat er verklaringen zijn van slachtoffers wiens eetlust en slaap patronen zijn verstoord door het vreselijke schouwspel dat voor hen een boete of een arrestatie voor meerdere dagen opende.

Ook in Europa eindigt alles meestal in boetes. In 2008 veroordeelde een rechtbank in het Londense district Uxbridge bijvoorbeeld een aantal van onze landgenoten tot een boete en deportatie naar hun thuisland omdat ze te actief aaien in de cabine van een British Airways-voering, waar de andere 350 passagiers erg ongelukkig mee waren. met. Maar waar je je passie voor de hotelkamer kunt tegenhouden, is natuurlijk in moslimlanden. En als in de VAE, bijvoorbeeld, afhankelijk van het toerisme, de Britse Michelle Palmer en Vince Akros er in 2008 in slaagden om vrij te komen met slechts drie maanden gevangenisstraf en een boete voor dergelijke losbandigheid, dan zouden ze in Saoedi-Arabië zijn geëxecuteerd, volgens aan de lokale wetgeving, door onthoofding … Het paar zou nauwelijks zijn geholpen door de tussenkomst van de Britse premier of de Saoedische koning.

Gedwongen seks

Het verbod op dwang van seks met een blik en gezichtsuitdrukking is nogal verrassend..

Het is ook een zeer verrassend verbod van onze dagen: je kunt mensen niet alleen verkrachten, maar ze dwingen seks te hebben met woorden, hints, gebaren of zelfs gewoon in stilte, als deze mensen op wat voor manier dan ook van je afhankelijk zijn. De speelse eigenaar uit de 18e eeuw, die de meid speels sloeg, had bijvoorbeeld heel goed een hand kunnen krijgen van deze meid, ongeacht alle toenmalige ondergeschiktheid. Maar nu, om de een of andere reden, is het gaan geloven dat een volwassen student, patiënt, ingehuurde arbeider of kantoormedewerker niet kan ontsnappen aan de dwang tot seks, ook al manifesteerde dit zich alleen in ‘expressieve opvattingen’. Alsof de angst om een ​​baan te verliezen zoiets is als een natuurlijk instinct van ongelooflijke kracht, waardoor het ongelukkige slachtoffer zijn mond niet kan openen en zeggen: “Neem de hark, Sergei Sergeich, en teken deze projectconclusie beter.” Seksuele intimidatie is allang een alledaagse saaie realiteit geworden, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Groot-Brittannië, Australië, Duitsland en Italië. In de Verenigde Staten zal een arts die zelfs een serieuze affaire is begonnen met een patiënt met de nobelste bedoelingen bijna onvermijdelijk worden geconfronteerd met een disciplinaire commissie, zal een advocaat zijn vergunning verliezen, waardoor het hart van een cliënt wordt aangetast, en een professor zal de universiteit verlaten voor het flirten met een student, omdat hij tijdens de vlucht alle patches van zijn tweedjasje was kwijtgeraakt. … Maar in Rusland, moet worden opgemerkt, is er tot dusverre geen enkele succesvolle claim van seksuele intimidatie geweest – ze weigeren eenvoudigweg in aanmerking te worden genomen. Blijkbaar gelooft onze Themis dat Russische vrouwen gemakkelijk elk paard in galop kunnen stoppen als ze de races niet leuk vinden..

Sekspromotie

De massa prachtige bustes van de 21e eeuw blijft onbekend bij het grote publiek.

De inperking van het liberalisme – een wereldwijde trend van de afgelopen twee decennia – is ook niet voorbij de seksuele sfeer gegaan. Sinds 2005 begonnen erotische tijdschriften in de Verenigde Staten opnieuw alleen te verkopen in pakketten die de “onfatsoenlijke” op de omslag bedekken. De gradatie van leeftijdsbeperkingen voor filmproductie is strenger geworden: de aanwezigheid van de borsten van een vrouw in het frame classificeert de film nu automatisch als een R-leeftijdscategorie (personen onder de 17 mogen alleen met hun ouders kijken, en ouders moeten goed nadenken of om hun kinderen te slepen om dergelijke losbandigheid te bewonderen) *. En aangezien producenten zichzelf geen inkomen willen ontnemen van een familiepubliek, blijft de massa aan prachtige bustes van het begin van de 21e eeuw onbekend bij het grote publiek, ondanks het feit dat hun eigenaren het over het algemeen niet erg zouden vinden om de volledige breedte van hun rijke aard..

Kevin Connor