Waarom vrouwen van schurken houden

“Kolya is goed voor iedereen”, zegt mijn vriendin Olya, terwijl hij nipt aan een martini. – Hij is aardig, verantwoordelijk, knap. Maar ik zal het niet lang verdragen! ” Feit is dat Olya verliefd is op een ander. Haar ex-vriend Grisha. Die, na twee jaar van chronische dronkenschap, ‘opzij’ lopen en dagelijks proberen Olya zo pijnlijk mogelijk te prikken met welk woord dan ook, zette haar met haar spullen de deur uit. Als je Grisha beoordeelt op een schaal van mannelijk fatsoen in punten van 1 tot 10, dan krijgt hij er 3. Dit is hoger dan de beoordeling van een seriemaniak die petaushnits uithaalt die te laat zijn na de lessen. Maar hieronder staat de score van een vandaal die de wielen doorboort van een auto die iemand op zijn favoriete plekje op het erf heeft geparkeerd. Grisha is een schurk. Maar Olya houdt van hem. Omdat … Ik heb altijd van de slechteriken gehouden! Voor sommigen is dit wreedheid, maar voor haar is het de norm. Laten we proberen de vraag te beantwoorden: waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot ‘slechte jongens’?

Het temmen van de feeks. De redenen waarom de natuur de mens heeft verdeeld in goodies en uitschot, valt de wetenschap niet te achterhalen. Kolya geeft Olya bloemen en deelt zijn dromen over een familie die langs de kust loopt. Grisha bracht een week niet thuis de nacht door, maar bedekte Olya met obsceniteiten voor de vertraging bij het huis van een vriend. Kolya noemt het meisje de godin van de schoonheid. Grisha, dronken, verklaarde dat het “zonde was om het zelfs aan de buren te laten zien.” Kolya is een aantrekkelijke man. Het kuiltje op zijn kin maakt hem verwant aan Superman uit de oude film. En eerlijk gezegd zie ik soms een stralenkrans over zijn glanzende voorhoofd. Grisha is een onverzorgde klootzak met een onveranderlijke fles bier in zijn hand. Maar raad eens met wie Olya beter is? Dat klopt, met Grisha. Omdat elke keer, na weer een schandaal, hij haar snikkend tegen hem aandrong, voelde ze zich een winnaar. De dorst om de koppige te temmen is een van de redenen voor de acute, net als cholera, liefde van vrouwen voor uitschot. ‘Hij ziet er slecht uit, maar in wezen is hij zacht,’ zegt het onderbewustzijn van het meisje. – En alleen ik kan de positieve kant ervan onthullen! ” Dus zelfs als ze eenmaal per maand genegenheid van schurken krijgen, zijn ze er trots op..

Scherper en heter. Een andere reden waarom meisjes jarenlang met schurken leven, is een honger naar spanning. ‘Onvoorspelbaar, ongeremd’, zegt Olya, die over haar gebruikte klootzak praat, ‘we hadden weinig seks, maar het was het soort seks dat ik me de rest van mijn leven zal herinneren.’ Zou nog steeds! Haar vriend Kolya is sympathiek en zachtaardig, maar dat voor haar zijn “Bedankt voor een onvergelijkbare nacht” tegen de grofheid van Grishin, die hij in bed in haar oor fluisterde, wurgend voor meer loyaliteit. Ja, brute jongens zijn verre van zachtaardig en vindingrijk. Maar het feit dat ze onvoorspelbaar zijn, kunnen komen na een ruzie na middernacht met champagne, en met een moed die niet typerend is voor Superman, zijn ze klaar om een ​​vriend te slaan in de stijl van scènes uit een harde xxx-film, bevestigde Olya empirisch. Naast seksuele interesses worden meisjes door angst voor hen aangetrokken tot de slechteriken. De jongedame is nerveus, huivert van elk telefoontje en elke aanraking en … krijgt plezier, verwant aan masochistisch. Bedenk dat wij meisjes graag speelden op de kleuterschool in “The Princess Abducted by Koshchei.” Weet je nog? Dat is hetzelfde. We willen overwonnen worden. Soms met geweld. Het boeit.

Ik zal bewijzen dat ik de beste ben! Maar alle vrouwen op één lijn plaatsen met masochisten is onjuist. Niet iedereen droomt ervan een fatsoenlijke knappe man te vervangen door “in-oh-hij is die man met een twijfelachtige reputatie en een duister verleden.” Het is alleen dat sommige dames complexen hebben. Olya is bijvoorbeeld altijd een mooi meisje geweest en het enige nadeel dat ze in zichzelf zag, was tien kilo extra. Mannen waren stomverbaasd over haar vormen. Alles! En alleen Grisha, een hardcore liefhebber van clubfeesten, die veel fotomodellen door zijn boudoir liet, herinnerde Olya er constant aan dat haar lichaam verre van perfect was. “Hoezo? – Olino’s trots was verontwaardigd. ‘Ben ik hem echt onwaardig?’ Ze begon gewelddadig af te vallen en bereikte uiteindelijk haar doel. Deze veranderingen veroorzaakten natuurlijk geen aanval van verhoogde liefde bij Grisha. Maar nu, zes maanden na het uiteenvallen, geeft Olya toe: “Al die tijd dat we samen waren, leefde ik met maar één gedachte – hoe ik Grisha een plezier kon doen.” “Ik was bereid mezelf te snijden, zelfs op de tafel van de chirurg,” bekent ze, “en ik, gefixeerd op mijn eigen complexen, werd niet geraakt door de complimenten van andere mannen. Ik was er zeker van dat Grisha de enige is die te vertrouwen is. ‘.

Als een stenen muur. De volgende reden die ten grondslag ligt aan de liefde van vrouwen voor uitschot, is de natuur zelf. Ja, het blijkt dat wetenschappers al lang het geheim van de aantrekkelijkheid van een mannelijke slechterik hebben ontdekt. Feit is dat hij, vanuit het oogpunt van biologie, een alfamannetje is. Dat wil zeggen, degene die de rol van leider speelt in het dierenpakket (haast je niet om “geit” te zeggen). Met één krachtig gebrul roept het alfamannetje zijn onderdanen op om zijn poten te wassen, de heerlijkste prooi te dragen en zichzelf aan hem te geven in het maanlicht wanneer hij maar wil. Dit laatste is mogelijk als u een vrouw bent. En de vrouwtjes, vreemd genoeg, klagen niet! Het alfamannetje is echt schattig. Hij is actief, luidruchtig, agressief en weet dit boeket van “sterke” kwaliteiten over te brengen op nakomelingen. Vrouwtjes en menselijke vrouwtjes vertrouwen hem graag met de toekomst. Immers, wie, zo niet hij, zal vijanden sneller bijten, vijanden wurgen en slechte buren “bouwen”? Absoluut geen verlegen en intelligent bètamannetje. Tenminste, dat denken we soms ten onrechte.

Kalmeer, zoon. Een andere eigenschap die inherent is aan meisjes die van Supermen naar Supervillains rennen, is het moederinstinct. We zijn van kinds af aan opgevoed dat een man het hoofd van het gezin is, en het is onze taak om hem een ​​plezier te doen en, zoals ze zeggen, een “wijze vrouw” te zijn. En ook mannen zijn als kinderen. We hebben dit ook geleerd, door ons te vertellen dat kinderen alles kunnen zijn – gehoorzaam en niet, zachtmoedig en pesterig – maar we moeten van ze houden, ongeacht hun tekortkomingen. Je laat je kind immers niet op straat achter als hij je niet gehoorzaamt. Dus een man, zoals de wijsheid van de collectieve grootmoeder ons heeft geleerd, moet niet in de steek worden gelaten als hij in een slecht humeur is. Zelfs als de stemming wordt geassocieerd met mishandeling. Of zoals die van Olya Grisha – met laarzen gooien, flessen naar het meisje en vloeken: “Je verpest mijn leven met je claims!” Als een man scheldt, moet je volharden. Het is tenslotte onze taak om hem opnieuw op te voeden. Helaas leven veel vrouwen volgens dit principe, en meestal zijn ze getrouwd met huiselijke tirannen. Onder hen was Olya, die smolt: “We hadden gisteren ruzie, hij zette me midden op de ringweg van Moskou uit de auto, maar vandaag stuurde hij me een sms met een verontschuldiging en een ontroerend gedicht.” “Corrigeert hij zichzelf? – ze verheugde zich, als de moeder van een moeilijke tiener. ‘Hij wordt aardiger!’ Misschien … Maar het is beter om je niet te verontschuldigen voor de overtreding, en niet schuldig te zijn. Een man is tenslotte geen kind.

Hij is ook een mens, geen vertegenwoordiger van de wereld van wilde dieren. En de regels voor het verdelen van mannen in alfa, bèta en gamma, vanwege het gebrek aan natuurlijke selectie, zijn niet op ons van toepassing. Verrassingen van een geliefde schurk zijn vaak onaangenaam en daarom heeft onvoorspelbaarheid weinig zin. Masochisme is saai. Dus waarom leven we met uitschot?

Heeft deze liefde recht op leven? Natuurlijk. Alleen zolang we met zo iemand beter af zijn dan zonder hem. Na verloop van tijd verlaat de aantrekkingskracht op schurken en schurken veilig de ingewanden van het tedere vrouwelijke bewustzijn, samen met jeugd, onervarenheid en complexen. De banden “met de eerste gangster in het dorp” die inherent zijn aan tienermeisjes, worden vervangen door de behoefte aan een gezinshaard met een kalme en aanhankelijke echtgenoot.

Op een dag voelt Olya zich ook niet meer aangetrokken tot avontuur. Ze zal kiezen voor rust, vertrouwen, saaie voorspelbaarheid en een man die in één woord kan worden genoemd – voldoende. Dus ik, na een aantal jaren met een man te hebben geleefd die soms van het politiebureau moest worden gered, besefte dat liefde door marteling geen liefde is. Ik voelde me gewoon beter zonder hem dan met hem. Liefde is tenslotte alleen mogelijk als hij en zij evenveel aandacht voor elkaar hebben. Of misschien is hij een klootzak, en zij is een complete teef. Maar ik hoop dat dit niet over ons gaat, dame.

Kevin Connor